Ervaar je nekpijn, rugklachten of blokkades waardoor je moeilijk kan bewegen? Dan is manuele therapie de logische stap richting herstel.
De resultaten zijn direct merkbaar waardoor je zo snel mogelijk weer al je dagelijkse activiteiten kan hervatten. Ook voor mensen met een hernia, frozen shoulder of knieklachten is manuele therapie wellicht de juist aanpak.
Wij helpen je met het revalideren na een operatie of breuk. We stellen een op maat gemaakt revalidatieplan op en zorgen hierna door middel van mobilisaties, oefentherapie en manuele therapie voor een optimaal herstel.
We helpen sporters die blessures hebben opgelopen aan spieren, gewrichten en/of beenderen zoals bijvoorbeeld een spierscheur of een peesontsteking. Na deze revalidatie sessies stomen we je opnieuw klaar om je sport terug te hervatten en verdere blessures te vermijden.
Optimaal sporten
Door middel van prestatiegerichte training waardoor je sterker, stabieler, soepeler en sneller kan bewegen zorgen we ervoor dat je je sport optimaal kan blijven uitvoeren en beleven.
Veel stress is een gevolg van de drukke en prestatiegerichte samenleving waarin we leven. Hierdoor kunnen heel wat fysieke spanningen ontstaan. Zowel jongeren als volwassen en ouderen kunnen hier last van hebben. Als gevolg van een burn out kan bijvoorbeeld fysieke nek- en/of rugpijn ontstaan.
Spanningtherapie
Bij Kinecore kan je terecht voor massages die je spieren helpen ontspannen. Deze massages zijn gericht op het verhelpen van de fysieke spanningen die pijn veroorzaken. Ook sessies waarin je ademhalingstechnieken aanleert kunnen deel uitmaken van spanningtherapie. Deze technieken kunnen helpen bij slaapproblematiek, paniekaanvallen, piekeren en hyperventilatie.
Als je een orthopedische ingreep hebt ondergaan aan de heup, knie, schouder, rug,.. zoals een gewrichtsprothese of wanneer je last hebt van aangeboren afwijkingen zoals scoliose of heupdysplasie dan is orthopedische kinesitherapie voor jou van toepassing.
Orthopedische revalidatie
Gevolgen van orthopedische ingrepen zoals pijn, zwelling en immobilisatie zijn mee verantwoordelijk voor latere gewrichtsverstijving of afname van de spierkracht. Kinesitherapie is een dus een must.
De invulling van de behandeling is afhankelijk van de ingreep die je hebt ondergaan.
Het lokaal spiercentrum (de ‘core’) waarborgt de stabiliteit van de gewrichten. Als er iets mis gaat met deze stabiliteit zien we dat er een overmatige beweging is aan de gewrichten zelf. Dit kan zorgen voor vroegtijdige slijtage of irritatie van het omliggende weefsel waardoor pijn kan ontstaan.
Tijdens een corestability training word je bewust gemaakt van de juiste werking van je core. Door middel van oefeningen zorgen we ervoor dat je je core optimaliseert en juist leert gebruiken zodat je in de toekomst zo min mogelijk fysieke ongemakken zal ondervinden.
Heeft u last van eeuwige rugpijn?
Misschien is het te verklaren door een minieme core stability, wat wil zeggen dat uw buik- en rugspieren niet sterk genoeg zijn.
Als je last hebt van (chronische) pijn, krampen, fibromyalgie, lymfeproblemen of een hernia dan kan andullatie helpen.
Wat is het?
Het is een compleet pijnloze methode die helpt pijn te bestrijden. Via massage sessies op een andullatiematras kunnen pijnklachten worden verzacht. Gedurende 15 à 30 minuten ervaar je warmte door infrarode straling en trillingen doorheen het lichaam.
Wat is het resultaat?
Deze sessies stimuleren de stofwisseling, versterken het immuunsysteem, voorzien een betere doorbloeding en verwarming van de spieren en het zorgt voor een diepe ontspanning van het lichaam. Deze resultaten dragen bij tot een effectieve pijnbestrijding.
Bij neurologische aandoeningen zoals Parkinson, MS, amyotrofe lateraal sclerose of myopathie gaan de motorische functies stilaan achteruit. De revalidatie is hier gericht op het onderhouden van de fysieke mogelijkheden die je op dit moment hebt.
Tijdens dit soort sessies voorzien we praktische hulpmiddelen zodat je zo lang mogelijk volledig zelfstandig kan wonen en functioneren.
Ook valpreventie, voorkomen van stijve gewrichten en spierverkorting zijn onderdeel van een neurologische revalidatie.
Tijdens revalidatie therapie na een hersenbloeding of herseninfarct doen we er samen alles aan zodat je je zelfredzaamheid zoveel als mogelijk kan terugwinnen. We werken aan evenwicht, coördinatie en spierkracht zodat je je lichaam terug optimaal kan gebruiken. Ook gevoelsstoornissen, krachtsverlies, verlammingen en gangstoornissen kunnen worden behandeld.
Tijdens de behandelingen voor bekkenbodemreëducatie richten we ons op het versterken van de bekkenbodemspieren. Deze spieren kunnen te zwak of te gespannen zijn waardoor ze niet goed kunnen functioneren.
Ben jij je bewust van jouw bekkenbodemspieren?
Veel mensen zijn zich niet bewust van deze spieren, daarom richten we ons op het trainen van deze spieren en het automatiseren van het gebruik van de bekkenbodem tijdens dagelijkse activiteiten.
Bekkenbodemreëducatie voor vrouwen
Urinaire problemen zoals incontinentie, waardoor je ongewild druppels urine verliest, en urineretentie, waardoor je moeilijk kan plassen, zijn gevolgen van bekkenbodemspieren die niet goed werken.
Ook darmproblemen zoals constipatie, flatus en ano-rectale pijnklachten kunnen een gevolg zijn van een bekkenbodem die niet goed werkt.
Gynaecologische problemen
Problemen zoals vaginisme, dyspareunie (pijn tijdens gemeenschap) en chronische vaginale pijn kunnen veel voorkomende problemen zijn als je problemen hebt met je bekkenbodemspieren.
Bekkenbodemreëducatie voor mannen
Mannen waarvan de bekkenbodemspieren niet optimaal functioneren kunnen problemen ervaren zoals erectiestoornissen, vroegtijdige ejaculatie en pijn rondom de bekken. Net zoals bij vrouwen kunnen ook bij mannen darmproblemen zoals constipatie, flatus en ano-rectale pijnklachten ontstaan
Kinesitherapie voor de bevalling
Het is heel belangrijk dat je tijdens de zwangerschap oefeningen aanleert die je voorbereiden op de bevalling. Je lichaam ondergaat fysiek, psychisch en hormonaal heel wat veranderingen die gepaard kunnen gaan met een aantal ongemakken. Prenatale oefeningen kunnen dit voor een groot deel opvangen. We besteden bijvoorbeeld aandacht aan rugklachten, bekkeninstabiliteit en bekkenbodemproblemen.
Kinesitherapie na de bevalling
Gedurende de zwangerschap is het lichaam heel wat veranderd en tijdens de bevalling heeft het lichaam heel wat moeten verduren. Het is dus belangrijk om ook na de bevalling aandacht te besteden aan de bekkenbodemspieren en buikspieren zodat je geen blijvende klachten zal ondervinden.
Osteopathie zorgt ervoor dat we je lichaam terug volledig in balans krijgen, door het toepassen van behandelingen die uitsluitend met de handen gebeuren.
Er wordt door onze osteopaat niet enkel gekeken naar je botten en spieren maar ook naar je organen en zenuwstelsel. Zo kan het dat wanneer je last hebt van je nek en regelmatig maagpijn hebt, deze twee symptomen met elkaar verbonden zijn. Zo bestaan er honderden ‘linken’ die gebruikt worden om je lichaam terug in balans te krijgen.